2020 rok KOVOVÉ KRYSY

03.02.2020

Čínský kalendář odstartoval do nového roku 2020 tentokrát již 24. ledna a ukončí svou vládu 11. února 2021. Moudrého Zemského Vepře, tak vystřídalo znamení KRYSY s vládnoucím prvkem KOVU. Bude na nás mít vliv i její VODNÍ element a JANGOVÁ podstata.


Krysa nám přinese nové příležitosti a šťastné začátky. Je to velmi okouzlující a chytré znamení, které přináší štěstí a změny ve všech oblastech života. Krysa je velmi aktivní a energické zvíře, proto bude štěstí přáno pouze těm, kteří jsou změnám nakloněni a aktivně je budou podporovat.


Pokud jsme v roce 2017 Ohnivého Kohouta byli dostatečně trpěliví, poctiví a tvrdě jsme pracovali. Zažili jsme dobrodružství a úspěch. V roce 2018 Zemského Psa, kdy nám byly nápomocny jeho pozitivní vlastnosti s potřebnou stabilitou, byl tento rok ve jménu spravedlnosti, odvahy, pravdy a štědrosti. Naučili jsme se rozeznávat pravdu od přetvářky a falše, pomocí své intuice.


A konečně v roce 2019 pod vládou moudrého a vytrvalého Zemského Vepře, jako posledního ze zvířat znamení zvěrokruhu, jsme uzavřeli tento cyklus ve znamení upřímnosti a mohli najít harmonii a přirozenost ve svém životě. Ukončili jsme vše, co nám již přestalo sloužit, abychom mohli vstoupit do cyklu nového a uvolnit tak místo pro pozitivní změny.


Jak to tedy bude v roce 2020 KOVOVÉ KRYSY
Na co se máme připravit a na co se těšit?


Každý lunární rok se ujímá vlády jedno z 12 zvířat čínského zvěrokruhu.
Krysa je první v pořadí a tudíž začíná nový cyklus. Každému zvířeti je též přiřazen vždy jeden z pěti elementů. Kombinací 12 zvířat a 5 prvků získáváme tedy 60 znamení čínského zvěrokruhu.


U jednotlivých znamení záleží na jeho základním prvku, na znamení roku, měsíce i dne, v němž se narodili, ale také na tom jaký dostali náboj - jangový či jinový . Při narození jsme ovlivněni těmito póly, proto každý dostaneme do vínku něco jiného, co tvoří základ našeho charakteru. Nejsme však nástrojem našeho osudu, jsme tvůrci našeho života a touto duchovní silou se učíme a posouváme se dál.


Čínský horoskop je souhrnem toho, jaké vlivy na nás jednotlivce, ale i celého národa a lidstva aktuálně působí a ovlivňují naše rozhodnutí a konání. Zjištění těchto vlivů, však slouží jako doporučení, na co bychom se měli zaměřit, aby náš život v daném čase probíhal co nejefektivněji v souladu se zvířetem aktuálního roku. Abychom lépe pochopili hlubší souvislosti toho, co se nám děje. Znamení Krysy je kompatibilní s protějškem západního horoskopu znamení Střelce.


Rok 2020 je v cyklu proměn podle čínského horoskopu číslo 7 s trigramem Jezera a jangovou polaritou. Energetický náboj tohoto čísla nám přináší uvolnění, radost a hru, tak jako za mlada. Pokud jste to zapomněli, hrajte si se svými dětmi nebo vnoučaty a užívejte si to. Tento rok nás také povede k návratu vlastní spirituality. Hlubiny Jezera skrývají mnoho kreativní energie a neobjevené talenty, které nám pomohou k nové tvorbě. Je třeba si dát pozor na právní systémy, spory a konflikty se zákonem.


Sedmička je velmi mocné a mystické číslo, které má hluboké mytologické kořeny. V souhvězdí Velkého vozu je 7 viditelných hvězd a v taoistických obřadech se užívá ceremoniálního meče Sedmi hvězd, který symbolizuje moc zahnat zlo. Číslo 7 je tedy symbolem záhadnosti, je významné svým skrytým smyslem. Znamená moudrost a dokonalost. Toto mystické číslo je používané i v jiných kulturách jako 7 základních čaker nebo 7 dní v týdnu.


Jak již bylo řečeno, Krysa je prvním znamením zvěrokruhu, proto nyní vstupujeme do nových začátků plných změn. To co letos započneme, bude mít vliv na příštích dvanáct let a to ve všech oblastech života. Proto bychom neměli nic podcenit a opravdu si nechat záležet. Tak jako kdybychom stavěli základy pro náš budoucí šťastný dům.


Nové začátky bychom mohly přirovnat také k jaru. Vše se začíná probouzet, dostává nový impulz, nabírá energii a nové nápady, které střádalo celou zimu. Připravuje se na rok plný nových příležitostí, změn a zářivé budoucnosti. Měli bychom se právě teď zamyslet nad svými cíli, čeho bychom v příštích letech chtěli dosáhnout a jaké kroky učinit již teď, abychom postavili pevný základ k uskutečnění našeho cíle. Jakým způsobem a směrem začít stavět stabilní cestu k našemu poznání, uvědomění a moudrosti.


Je třeba se aktivně podílet na změnách a nenechat si ujít nové příležitosti. Lenivost a stagnace se letos nevyplatí. Otevřít se novým zkušenostem, sbírat nové nápady, vědomosti a informace. Ke Kryse patří energie Vody. Proto je namístě také dobře zvážit informace, které jsme získali a dát si čas na rozmyšlenou. Započít a nechat přirozeně plynout tak, jako přirozeně meandruje řeka krajinou.
"Neboj se změny, vede tě k novému začátku."


Zrozenci Krysy mají vynikající přesvědčovací schopnosti, může to ovšem hraničit až s manipulací. Jejich přirozený prvek Vody, jim dává schopnost ohladit ostré hrany snadnou komunikací. Mohou však v extrému manipulativně přeměnit váš záměr nebo ho dokonce zničit. Letos se navíc přidal vládnoucí prvek Kovu, což může znamenat příliv peněz, ale také je třeba si dát pozor na spory.


Když zaženete Krysu do kouta, může být velmi agresivní. S jistotou se však doberete k pozitivnímu výsledku v komunikaci, pokud budete jednat u bohatého stolu nebo dobré večeře a to platí u partnerských i pracovních vztahů.


Krysa je však přátelské a komunikativní znamení. Ráda sbírá informace, učí se pozorováním a umí nahlížet zvenčí do samého nitra. Má velkou fantazii, ráda se baví a nebrání se požitkům, které jí život přináší. Má ráda peníze a majetek, dokáže ho rychle nashromáždit, ale také stejně rychle promarnit. Za jejím úsměvem a osobitým kouzlem se může skrývat tvrdohlavost, vysoké nároky a bezohlednost. Krysa je bezstarostná, veselá a aktivní, umí si užívat spokojený život a má velký tvůrčí potenciál.


Budeme-li v tomto roce radostní a tvořiví, dokážeme-li odpouštět a zakopat válečnou sekyru, usednout se svými protivníky k bohatému stolu, ušetříme si mnoho nepříjemností.

Ve vztazích a lásce nás čekají také nové příležitosti a změny. Zásadní a nevyhnutelná pro fungování zdravých vztahů je opět komunikace. Pokud jste to dosud zanedbávali, nyní nastane zásadní chvíle, kdy to může velmi ovlivnit vaše vztahy. Pokud chcete být ve vztahu šťastní, musíte začít komunikovat v pravdě. Uvědomit si a říci co vlastně chcete a očekáváte od svého partnera, ale také co vám nevyhovuje nebo co vám vadí. V tomto případě je třeba si opět dát pozor na agresivitu Krysy a postupovat plynule. Při rozhovorech se obklopit pohodlím, příjemným prostředím a dobrým jídlem. Krysa je totiž svým způsobem mazlivá a požitkářská a v takovémto prostředí si na agresivitu a "svojí pravdu" ani nevzdechne.


Nejvhodnější partner pro Krysu je Buvol, Krysa, Drak, Opice. Nekompatibilní partner je Ovce a Kůň.


Rok Kovové Krysy je velice vhodný pro podnikání nebo celkové osamostatnění v pracovní činnosti. Tento rok je také příhodný pracovním změnám nebo změně pracovního místa. Ovšem nebude to tak snadné. Štěstěna bude přát opět jen připraveným a pracovitým lidem, kteří mají silnou vůli, odhodlání a nevzdávají se. Bude třeba také notná dávka tolerance a vytříbená komunikace. Krysa má velmi ráda jen svou vlastní pravdu, proto nebude jednoduché ji přesvědčit o opaku. Nezapomínejte, že má po ruce ostrou kovovou dýku. Raději se tedy snažte sporům předejít.


V tomto roce se bude dařit v oborech, do kterých se vkládají ženy, v léčení a léčitelství, kosmetice, esoterice, v obchodu se šperky a drahými kovy, v bankovních sektorech.
Důležité však je, zda to co děláme a vytváříme, děláme s radostí. To je také klíčem k úspěchu a spokojenosti.


Rok Kovové Krysy je ve znamení peněz. Pouze aktivní jedinci dostanou příležitosti k úspěšným finančním transakcím. Lákavé nabídky můžou však přijít rychle, proto je třeba být bystrý a včas zareagovat. Intuitivní pozornost však je také na místě, může se totiž stát, že utratíme víc, než si vyděláme.


Kovová Krysa nám radí; dokázat se oprostit od vnějších tlaků, být sám sebou a nechat věci plynout. Radovat se z maličkostí. Naučit se odpouštět a uzavřít minulost. V každém okamžiku radostně tvořit a dělat radost ostatním. Více naslouchat, pozorovat a učit se od druhých. Komunikovat intuitivně a přirozeně. Využít své talenty k vlastnímu rozvoji a začít žít život, pro který jsme byli zrozeni.


Nechť změny, které vás potkají v roce 2020, jsou v souladu s vaší Duší.


S láskou a vděčností Dana Jirsáková

Článek je možno libovolně šířit, avšak v nezměněné podobě, s uvedením autora a s aktivním odkazem na webové stránky www.harmonicky-domov.com. Děkuji. Dana Jirsáková

Jak rok Kovové Krysy koresponduje s vaším konkrétním datem narození,

v povaze Letící Hvězdy na rok 2020 pro vaše MingKwa je zde.


Přečtěte si jako první, co je nového

Líbil se vám tento článek? Chcete si přečíst včas nový zajímavý článek k aktuálnímu dění? 

Zaregistrujte se a upozornění vám přijde hned při zveřejnění a dříve než na FB.

Harmonický domov & Harmonie Duše * Dana Jirsáková * www.harmonicky-domov.com